U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Loaded fries Avocado, Beef & Kimchi

30 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Wavy Blends Garlic & Herbs (600 g)
  • 250 g champignons
  • 1 norivel
  • 300 g kimchi (koelvers)
  • 3 el (Japanse) mayonaise
  • 1 tl sesamolie
  • 1-2 theelepels limoensap
  • 4 biefstukken
  • 2 el olie
  • 1 avocado
  • 2 el gebakken uitjes
  • 2 tl furikake (zie tip)
  • 2-3 takjes munt of koriander
  • Staafmixer, aluminiumfolie

Bereiding:

  • Maak de champignons schoon en snijd in kwarten. Knip of snijd het norivel in reepjes.
  • Pureer met de staafmixer 1 eetlepel kimchi met de mayonaise. Voeg de sesamolie toe en breng op smaak met het limoensap.
  • Bereid de Wavy friet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit in een koekenpan de olie. Dep de biefstukken droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Bak de biefstukken in 1-2 minuten per kant bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar.
  • Laat het vlees in aluminiumfolie 5 minuten rusten. Bak in het bakvet de champignons in 5 minuten bruin en gaar. Snijd de avocado in blokjes.
  • Snijd de biefstuk in plakjes. Schep de Wavy friet op een schaal of 4 borden.
  • Verdeel de biefstuk met de champignons, de rest van de kimchi en de avocado over de friet.
  • Bestrooi de Wavy friet met de norireepjes, de gebakken uitjes en de furikake. Garneer met de blaadjes van de takjes kruiden.
  • Met avocado, kimchi, nori en furikake ben je helemaal ‘on trend’ met deze loaded fries!
  • Tip: Furikake is een Japanse topping van onder andere sesamzaad, zeewier en specerijen. Vervang het eventueel door geroosterd sesamzaad.
  • Tip: Vervang voor de visliefhebber de biefstuk door een tonijnsteak. Liever zonder vlees of vis? Vervang de biefstukken door 4 spiegeleieren.

Benodigd product

Benodigd product: Wavy Blends Garlic & Herbs

Voedingswaarden per persoon

  • 690 kcal
  • 39 g vet waarvan 6 g verzadigd
  • 43 g koolhydraten
  • 38 g eiwit
  • 8 g vezels
  • 3,3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen